29 Mart 2014 Cumartesi

Kabhi Khushi Kabhie Gham

Kabhi Khushi Kabhie Gham

Sevinçte ve kederde..

Shahrukh Khan yani Rahul 2 yaşındayken evlatlık alınmış, 8 yaşında evlatlık olduğunu öğrenmiş ama bir kere olsun ailesi tarafından evlatlık gözüyle bakılmamış bir çocuktur. Ailenin yıllar sonra 2.çocukları olur Laddoo yani Rohan mutlulukları daha da bir artar.
Yıllar sonra eğitimini tamamlayan Rohan yurt dışından döner. Babası onun adına yakın aile dostlarının kızıyla evlenmesine karar verir ama ne Rohan'a ne de eşine bir şey söylemez. 

Rohan ise dadısına ilaç götürdüğü sırada dans eden bir kız görüp (Kajol) ona ilk görüşte aşık olur. Kardeşinin yaptığı hata sayesinde kızla tekrar görüşme fırsatı bulur ve arkadaş olurlar. Anjali, Rahul'la bir geleceği olamayacağının farkındadır ama kendini kaptırır. 
Her şeyden habersiz Rahul babasına sevdiği kızdan bahsetmek isterken Nandini ile evlenemesine karar verildiğini öğrenir. Aşkı ile ailesi arasında kalan Rahul babasını üzmeye dayanamaz ve Anjali'ye ilişkilerini bitirmek istediğini söylemeye giderken kızın babasının vefatını görür ve Anjali ile o durumdayken evlenip eve getirir.
Kuralları olan babası Rahul'a ilk kez evlatlık olduğunu hatırlatır. Bunu kaldıramayan Rahul ile eşyalarını alıp evi terk eder.
10 yıl sonra tombul Laddoo --> Rohan(Hrithik) bu aile sırrını büyükannelerinden öğrenir ve abisinin peşine düşer. Abisi Londra'da karısı, oğlu, baldızı(Pooja) ve dadısıyla birlikte yaşamaktadır. 
Pooja(Katrina) ile Rohan arasında ilk dakikadan bir çekim olur. Rohan ailesi hakkındaki gerçeği açıklar ve Pooja'dan yardım ister. Ailesindeki büyüklerin olmayışının eksikliğini duyan ablası ve eniştesine yardım etmek için kabul eder ve Rohan'ı eve getirir.  Bundan sonra ise yer yer ağlamanıza yer yerde gülmenize neden olacak sahneler çıkar.
Rohan ve Rahul'un annesi ise 2 çocuğundan uzak kalmanın acısını yüreğinde hisseder.. Babaları ise duygusuzdur. Film anne ve baba sevgisi üzerine.. Anneler duygularını belli ederken babalar zorlanır.. Tam bir aile filmi.. Kesinlikle kaçırmamalısınız ;)

2 yorum:

  1. İzledim bu filmi gerçekten müthiş. Yayın çok güzel ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. İzlemisdim bu filmi cok onceden

    YanıtlaSil